5 Nisan 2014 Cumartesi

TÜRKİYE

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist bu yerleri görmeye geliyorlar.  İşte Türkiye'nin doğal güzellikleri:

1. İNSUYU MAĞARASI, BURDUR


Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası. İçinde küçüklü büyüklü 9 adet göl bulunmakta. Milyonlarca yıldır süregelen kimsayal olaylardan meydana gelmiş doğal bir güzellik.

2. HASANKEYF, BATMAN


Bir ara sular altında kalacağı da söylenen Hasankeyf'i bir an önce görmek gerekiyor. Kültürlerin buluşma noktası Hasankeyf.

3. AMASRA, BARTIN


Bartın'ın ve Karadeniz'in en şirin kasabalarından biri olan Amasra tam bir sükunet cenneti. Amasra'da kale, müze ve şato da var.

4. AĞRI DAĞI, AĞRI


Türkiye'nin en büyük dağı. Özellikle dağcıların rağbet gösterdiği bir yer. Hz Nuh'un gemisini arayanlar da ya burada ya da cudi'de.

5. İSTANBUL BOĞAZI, İSTANBUL


Şehirlerin şahı İstanbul'un en sevilen yeri belki de. İki kıtanın buluşma noktası. Belki de Türkiye'nin görülmeye en değer yeri.

6. PAMUKKALE, DENİZLİ


Hem doğa hem de tarih harikası Pamukkale. Travertenleri görmeden olmaz. Kaybolmadan ziyaret edilmeli.


7. BALIKLI GÖL, ŞANLIURFA
Hz İbrahim'in  Nemrut ile olan hikayesini bilmeyen yoktur. Balıklı Göl'de o efsanevi balıkları besleyebilir, o uhrevi ortamı yaşayabilirsiniz.

                  



















8. IHLARA VADİSİ, AKSARAY


Harika güzellikte bir yer. Vadi boyunca kayalara oyulmuş barınak ve kiliseleri görebilirsiniz. Merdiveni bol bir yer. Manzarası eşsiz.

9. ERCİYES DAĞI, KAYSERİ


Görkemiye büyüleyen dağ. Kayak tesisleri de bulunmakta. Eteklerinde geçirilecek birkaç saat birkaç yılın yorgunluğunu alabilecek kuvvettedir.

10. DÜDEN ŞELALESİ, ANTALYA


Bir doğa harikası. Yazın ortasında bile taze bir serinlik var burada. Antalya'ya gidip de burayı gezmeyen çok şey kaybetmiş sayılır.

11. KAÇKAR DAĞLARI, RİZE


Yeşilin ve mavinin el ele buluştuğu yer Kaçkar. Karadeniz'in harikalarından. Milli Park statüsündedir. Kayak ve dağcılık için idealdir.

12. KURŞUNLU ŞELALESİ, ANTALYA


Antalya'nın en güzel şelalelerinden sadece biri. Bir masal veya fantastik bir film ortamını andırıyor manzarası.

13. KAZ DAĞI, BALIKESİR


Balıkesir ve Çanakkale arasında bulunan Kaz Dağları yeşili, doğası ve şelaleleriyle tam bir görsel şölen sunuyor. Sarıkız'ın memleketi olan Kaz Dağı birçok efsaneye de konu olmuş bir yer.

14. ŞEHRİBAN KANYONU, KASTAMONU


İlk kez 1997 yılında Atlas ekibi tarafından geçilebilmiş kanyon. Kastamonu'nun incisi. Hem tehlikeli hem de karşı konulmaz bir çekiciliği var.

15. KAPADOKYA, NEVŞEHİR


Peribacaları ve balon turları Kapadokya'ya gidenlerin en büyük eğlenceleri. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor. 

16. ÖLÜDENİZ, MUĞLA


Dünyanın en güzel kumsallarından birine sahip olan ölüdeniz Fethiye'ye bağlı. Kelebekler Vadisi de burada bulunuyor. Yamaç paraşütü için ideal bir yer.

17. ULUDAĞ, BURSA


Bursa'nın sembolü ve gözbebeği. Kayak turizminde en meşhur dağımız. Manzarasının da eşi benzeri yok. Yaz kış havasının solunması gereken bir yer.


18. UZUNGÖL, TRABZON


Uzungöl'de yeşilin her tonunu bulabilirsiniz. Rengarenk çiçekler ve yaylan ın o muhteşem serin ve temiz havası da cabası.


19. YEDİUYURLAR MAĞARASI, MERSİN


Türkiye'de birden fazla Yediuyurlar Mağarası var. Bunlarden en bilineni ise Mersin, Tarsus'ta bulunan. hemen her gün birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.


20. NEMRUT DAĞI, ADIYAMAN


Güneşin doğuşunun en güzel izlenebildiği yer. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramakta. Manzarası ve dev heykelleri ile görülmeye değer bir yer.

ÇİN




 Son derece zengin turizm kaynaklarına sahip olan Çin’in her yöresinde eşsiz güzelliklere sahip dağ, ırmak, pınar, şelale, antik kalıntı, ender bulunan hayvan türleri ve bitkiler ile sayısız eski eser görmek mümkündür. Bütün bu güzellikler doğa ve insanlar ile uyumlu bir şekilde bir arada bulunmaktadır. Çin’de UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan eserlerin sayısı 29’u buldu. Bunlardan üçü doğal miras, 21’i kültürel miras ve dördü doğal ve kültürel miras olarak kabul edildi. Söz konusu doğal ve kültürel mirasların Çinlilerin zekasını ve çalışkanlığını yansıttığı söylenebilir.

 Bu değerli doğal ve kültürel mirasların dışında Çin’de güzel manzaraları ve zengin kültürüyle ün kazanan sayısız yer vardır. Turistler genel olarak bu yerleri gezerek, Çin’in doğal güzelliği ve eskiye uzanan medeniyeti hakkında bilgi sahibi olurlar.

 Guilin’de dağ ve ırmaklar

  Çin’in güneybatısındaki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde bulunan Guilin şehri, ılıman ve nemli iklime sahiptir. Kışın pek soğuk, yazın da pek sıcak olmayan kent tüm sene boyunca yeşillikler içindedir.Yıllık ortalama sıcaklık 19 derecedir.

  Jeolojik araştırmalara göre, doğal ekolojik dengeye sahip Guilin, yaklaşık 300 milyon yıl evvel, uçsuz buçuksuz deniz idi. Yer kabuğu hareketleriyle biriken kireçtaşı yükselmiş, rüzgar ve su gibi dış güçlerin aşındırması nedeniyle bölgede şimdi görülen değişik tarzdaki tepeler, gizemli mağaralar ve yeraltı ırmakları oluşmuş. Özgün coğrafi görünümü, güzel manzaralara sahip Lijiang ırmağı veya etrafındaki eşi görülmemiş pastoral manzaralarla birlikte eşsiz bir tablo oluştururlar. Guilin, bugün “yeşil dağları, güzel ırmakları, gizemli mağaraları ve değişik taş tepeleri”nden oluşan güzel doğasıyla “Çin’in bir numaralı turizm cenneti” olarak adlandırılıyor.

  Geçmişi 2110 yıl öncesine dayanan Guilin, parlak bir tarihe ve kültüre sahiptir. Guilin kentinde şu anda devlet, özerk bölge ve şehir düzeyindeki koruma yeri sayısı 109’u bulmaktadır. Geçmişte aydınların Guilin’deki doğal güzellikleri yaşayarak yazdıkları şiirler çok önemlidir. Budizm heykeli şehirdeki güzelliklerden yalnızca biridir. Buna ek olarak “Guihai Yazıtları” ve “Xishan Kaya Oymaları”, ünlü Bilian Dağı, Qixing Parkı, Longshen Kaplıcası, Ludiyan Mağarası ve Xiangbi Dağı, gezilecek yerler arasındadır. 
  Şu anda Guilin şehrinde 28 yıldızlı otel, 18 uluslararası seyahat ajantası, 1000’den fazla yabancı dil konuşan rehber bulunmaktadır. Son yıllarda Guilin’in turizm altyapısında ve hizmetlerinde gelişmeler oldu. Şu anda 40’dan fazla yurtiçi ve yurtdışı uçak seferi vardır.

Changbai Dağı 
  Çin’in kuzeydoğusunda bulunan Jilin eyaleti sınırları içinde yer alan Changbai Dağı, Çin ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında sınır dağı olarak kabul edilmiştir. Aynı zamanda bu dağ Tumen Irmağı, Yalu Irmağı ve Songhua Irmağı’nın ortak kaynağıdır. Geniş ormanları ve dünyada ender rastlanan hayvan türlerini içinde barındıran Changbai Dağı, 1980 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Biyolojik Kuşak Koruma Bölgeleri Listesi’ne alındı ve halen Çin’in 4A derecedeki manzara bölgesi olarak kabul edilmektedir.

  Changbai Dağı, Çin’in kuzeydoğu bölgesinde bulunan en yüksek dağ olmasından dolayı “Guandong’daki birinci dağ" olarak da adlandırılır. Tarihi kayıtlara göre, Changbai Dağı, kuzeydoğudaki Çinlilerin yaşadığı ve çalıştıkları yer olmanın yanı sıra Mançu Milliyeti’nin de anayurdu olarak bilinir. Çin’in son imparatorluk hanedanı olan Qing hanedanı döneminde de buraya “kutsal yer” adı verilmişti. Kısaca Changbai Dağı, zengin bir turizm kaynağı, Mançu Milliyeti’nin anayurdu ve Kore Milliyeti’nin kutsal dağı olmasından dolayı dünyaca tanınır.

  Uyuyan yanardağ olan Changbai Dağı, zirvesinde bulunan beyaz renkli taş ve karları ile ünlüdür. Tarihi kayıtlara göre, 16. yüzyıldan bu yana 3 defa patlamıştır. Çok özel bir manzaraya sahip olan Changbai Dağı, doğal güzelliklerle bezenmiştir. Dağ üzerindeki Tianchi (Cennet Havuzu), Yeraltı Orman, Güzellik Çamı, Büyük Vadi, Yüksek dağ bahçesi, ana tepesi, kaplıca, Heifeng Boğazı ve “Yüzen Taş Ormanı” bunlardan bazılarıdır.

  Changbai Dağı, Çin’in kuzeydoğu bölgesinin üç ana ürünü olan Ginseng, zerdeva kürkü ve geyik boynuzunun elde edildiği en önemli merkezdir. Bunun dışında dağ, Güzellik çamı, dağ üzümü, yabani mantar, Jindalai çiçeği, Kuzey Çin kaplanı ve kırmızı başlı tuna gibi ender rastlanır hayvan ve bitki türlerini de içinde barındırır.

  Changbai Dağı’nı ziyaret etmek isteyenler için çeşitli kolaylıklar sağlanmıştır. Beijing, Shanghai ve Shenyang’dan uçakla gelenler Yanji şehrinden otobüsle Changbai Dağı’na devam edebilirler. Changbai Dağı’nın eteklerinde ve zirve yakınlarında her türlü konaklama alternatifi mevcuttur. Fiyatlar otelin kalitesine göre 10 yuan ile 40 yuan arasında değişmektedir.

AVUSTRALYA

Büyük bir kıta ülkesi olan  Avustralya, kangurularıyla ünlüdür. Avustralya' da gezilecek ve görülecek çok güzel yerler var.
Perth

Perth Avustralya da güzel yerlerden biridir, Orada görmesi gereken  ilginç şeyler vardır ve plajları  dansçıları ile ünlüdür. Perth pikniğe gitmek için ideal bir yerdir ve içerisinde  büyük bir hayvanat bahçesi ve daha fazlasını bulabilirsiniz.
Adelaide


Burası atmosferi çok eğlenceli bir şehirdir. Bu Avustralya’da en büyük beşinci kentidir, ve turistler için en iyi yerlerinden biridir.
Sidney


Sidney Avustralya’da en güzel kentlerinden biridir.Yıllık, Binlerce ziyaretçi güzelliğini görmek için buraya gelir.

Cairns 


Cairns  Avustralya’ nın en ilginç yerlerden biridir.

Great Ocean Road


Great Ocean Road de Avustralya’da güzel yerlerden biridir, Bu yolda güzel manzaralar ile karşılaşılır.

Fraser Adası


Fraser Adası, aynı zamanda Avustralya' nın güzel yerlerinden biridir ve dünyanın en büyük kum adalardan birine sahiptir. Bu turistler için eşsiz bir yerdir.

Magnetic Island


Magnetic Island Avustralyasında Kanguru ve ulusal yaban hayat kolonisini görebilirsiniz.
,
Tazmanya


Tazmanya, 64.519 km²'lik alanı ile Avustralya'nın en büyük adasıdır. Ancak Avustralya'nın en küçük bölgesi olduğundan, nüfus yoğunluğu azdır. Kuzeyden güneye 296 km, doğudan batıya 315 km uzanır. Çevresindeki küçük adaları da sayacak olursak 68.401 km²'lik bir alanı kapsar. Bass Kanalı ile Avustralya anakarasından ayrılır. Ayrıca kuzey batısındaki King Adasıile kuzeydoğu ucundaki Flinders Adası'nın ortasında kalır. Adada , sıradağlar ile yüksekliği yaklaşık 1.600 m'yi bulan yaylalar ağırlıktadır. En büyük yükseltisi 1.617 m olan Ossa Dağı'dır.
Avustralya'nın güneyinde konuşlanmış Tazmanya güney 40° - 44° paralelleri ile doğu 144° - 149° meridyenleri arasında bulunur. Büyüklüğü aşağı yukarı İrlanda kadar olup sayısı yaklaşık yüzü bulan arşipel tipli Bass Adaları' nın en büyüğüdür.
Ada çok çeşitli ekoloji barındırdığından, yaklaşık dörtte biri UNESCO doğa mirası koruması altındadır. Adanın yaklaşık % 40'ımilli parklardan oluşur. En çok etkileyici olan doğal varlığı Cradle Dağı ve el değmemiş, ulaşımı bile zor olan güneybatı kısmındadır.

Uluru


Burası kumtaşı ile zengindir. Burada kırmızı taş ve daha çeşitli taşları görebilirsiniz.

Kakadu Ulusal Parkı


Kakadu Ulusal Parkı da Avustralya’ nın en ünlü ve en güzel yerlerinden  biridir. Bu parkta bir yaban hayatı çeşitliliği ve  yerli bitki çeşitliliğini görebilirsiniz.

FRANSA

Fransa’da, başta Paris olmak üzere bir çok şehirde önemli turistik yerler mevcuttur. İşte bunların en önemlileri:
Lovre Müzesi
Louvre Müzesi, dünyanın en büyük müzelerinden biri olup, yıllık 8,5 milyon civarında ziyaretçi sayısına sahip dünyanın en fazla ziyaret edilen müzesidir. 61000 m2′ye ulaşan alanıyla müze, bir sanat müzesidir. Tarihin bir çok dönemine ait eserlere sahip olan müze, Avrupa’nın en büyük kültürüne sahip Endülüs eserlerine de sahiptir. Mona Lisa tablosu bu müzededir. Müzede; Pers, Eski Yunan, Roman, Alman, Flaman, Fransız medeniyetine ait binlerce eser yer almaktadır.
Şanzelize Meydanı
sanzelize meydanı                                          Paris’in en ünlü meydanı ve caddesidir.
Grand Palas
Büyük bir gösteri merkezi, müze ve tarihi bir mekân olan Grand Palas, yıllık 1,5 milyon ziyaretçiye sahiptir.
Grand Palas
50 metre yüksekliğindeki dev anıtı, Paris’in en önemli yapılarındandır. Amerikan, Fransız, Alman, Yunan ordularının 1. ve 2. dünya savaşlarında bu anıtın altından şehre ihtişamla girişleri, dünyanın en önemliyle ilgili, onlarca tablo yapılmıştır ve çok ünlüdür.
Dorsay Müzesi
Monet, Manet, Degas, Renoir, Cézanne, Seurat, Sisley, Gauguin ve Van Gogh gibi ustaların en önemli eserlerinin bulunduğu bir müze.
Sacre Coeur Bazilikası
Paris’te bulunan bazilika, Roman Katolik kilisesine bağlıdır. Yapımı 1914′te tamamlana bazilika, şehrin en yüksek mevkii olan Montmarte’dedir. Yapımında traverten taşları kullanılmıştır.
Eyfel Kulesi
Nore Dame
Pompidou Sanat Merkezi
Pompidou
Pantheon
Pantheon
Tarihi tapınakta, bir çok ünlü sanatçı, siyasetçi ve diğer mesleklerde birçok tarihi şahsiyetler burada yakılmış halde külleriyle gömülüdür.

4 Nisan 2014 Cuma

ALMANYA

Eğer tarih ve geleceği iç içe yaşamak istiyorsanız Almanya bu konuda tam idealbir ülke,zengin bir geçmişe sahip olan Almanya turistleri kendine hızla çekmektedir.Peki Almanya'ya gidenler nereleri görmeleri gerekiyor  ,işte size almanya'da görmeniz gereken 9 muhteşem yer;

   

1.) Berlin Duvarı

Almanya'da  duyguların oynadığı ,bir devrin kapanış simgesi haline gelmiş olanberlin duvarı,Berlin duvarında akan göz yaşların ve akan kanların izini halen görebilirsiniz bu yerde.Demokrasiye geçişin büyük simgesi olan berlin duvarı,bu ülkeye gezmeye gidecek olanlar için ilk duraklardan biridir.


2.) Romantik yol

Ülkenin en önemli turistlik yerlerinden biridir.Romantik yol  1951 yılında Ausgburg tarafından yapılmıştır.Wüzburgdan  başlayıp Fussen'ne kadar devam eden bu muhteşem yol  ,romantizmi sonuna kadar yaşamanızı sağlayacaktır.Bu yol üzerinde birçok doğa harikası güzellik ve muhteşem mimari yapıları,kiliseleri,kaleleri ve birçok ilgi çekici  yerleri görebileceksiniz.

   3.) Augsburg
Romantik yolu geçtikten sonraki durağınız Augsburg olacaktır.Roma döneminden kalan bu tarihi şehir ismini de Roma imparatorundan almıştır.Bu şehirde muhteşem mimariye sahip tarihi kiliseleri görebileceksiniz.

  

   4.) Neuschwanstein Kalesi

Walt Disney gibi dünyaca ünlü film yapım şirketininde kullandığı ve ilham aldığı bu kale Almanya'nın görülmesi gereken yerlerinin başında gelmektedir.Walt Disney tarafından yapılan uyuyan güzel animasyonu'da buradan esinlenilmiştir.

  

   5.) Constance Gölü

Constance gölü gerek turist noktası gerek'de  Almanların yaşam kaynağı bir yerdir.suyunun muhteşem temizligi bu yaşam kaynagı yapılmasında önemli bir etkendir.yüzmek ve kuşları seyretmek istiyorsanız bu göl tam size göre,doğayla iç içe cenneti yaşamak isteyenler için bulunmaz bir yer.


6.) Kara Orman

İsmine bakınca masallardan alıntı gibi bir his doğuyor insanın içine.Ama yeşilliğin her tonunu bulabileceğiniz bu muhteşem ormanda birçok agaç çeşidini de görebilirsiniz.tırmanmak içinde ideal olan bu Orman ,Türklerin piknik geleneği için en doğru noktalardan bir tanesidir.

  

7.) Köln

Köln ismini duyunca aklınıza ne geldi ?güzel bir koku mu evet kesinlikle Köln'nün kendine özgü muhteşem bir kokusu vardır.köln şehrinde görebileceğiniz çok güzel Köln katedralleri ve birçok tarihi mekan mevcuttur.

 

 8.) Dachau toplama kampı

Almayanın karanlık geçmişi simgeleyen mekanların başında gelen bir toplama kampıdır.Mart 1933 kurulan bu toplama kampı,Nazi devleti tarafından kurulan ilk düzenli kamp olma özelliğini taşımaktadır.Bu kamp'genelde

Alman Komünistleri, Sosyal demokratlar, işçi sendikaları ve Nazi rejiminin diğer siyasi muhalifleri getiriyorlardı. Zaman içinde Yehova Şahitleri, Romanlar (Çingeneler), eşcinseller, “asosyaller” ve aynı suçu yeniden işleyenler gibi başka gruplardan da insanlar Dachau'ya getirilmeye başlandı. İlk yıllarda, görece az sayıda Yahudi Dachau'da hapsedildi ve genellikle bu kişiler yukarıda belirtilen gruplardan birinden geliyordu ya da daha önce cezaevi mahkumiyetlerini tamamlamış. Ancak 1935'te Nuremberg Yasaları'nı ihlal ettikleri gerekçesiyle yeniden hüküm giyen kişilerdi.

  

 9.) Ekim festivaliya

Ekim festivali bir mekan olmasa'da turistlik bir aktivite olması yönünden görülmesi gereken yerlerin başında saydık.Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde her yıl eylül ayının son günlerinde yapılan bu festival
her yıl milyonlarca turisti kendine çekmektedir
.