5 Nisan 2014 Cumartesi

FRANSA

Fransa’da, başta Paris olmak üzere bir çok şehirde önemli turistik yerler mevcuttur. İşte bunların en önemlileri:
Lovre Müzesi
Louvre Müzesi, dünyanın en büyük müzelerinden biri olup, yıllık 8,5 milyon civarında ziyaretçi sayısına sahip dünyanın en fazla ziyaret edilen müzesidir. 61000 m2′ye ulaşan alanıyla müze, bir sanat müzesidir. Tarihin bir çok dönemine ait eserlere sahip olan müze, Avrupa’nın en büyük kültürüne sahip Endülüs eserlerine de sahiptir. Mona Lisa tablosu bu müzededir. Müzede; Pers, Eski Yunan, Roman, Alman, Flaman, Fransız medeniyetine ait binlerce eser yer almaktadır.
Şanzelize Meydanı
sanzelize meydanı                                          Paris’in en ünlü meydanı ve caddesidir.
Grand Palas
Büyük bir gösteri merkezi, müze ve tarihi bir mekân olan Grand Palas, yıllık 1,5 milyon ziyaretçiye sahiptir.
Grand Palas
50 metre yüksekliğindeki dev anıtı, Paris’in en önemli yapılarındandır. Amerikan, Fransız, Alman, Yunan ordularının 1. ve 2. dünya savaşlarında bu anıtın altından şehre ihtişamla girişleri, dünyanın en önemliyle ilgili, onlarca tablo yapılmıştır ve çok ünlüdür.
Dorsay Müzesi
Monet, Manet, Degas, Renoir, Cézanne, Seurat, Sisley, Gauguin ve Van Gogh gibi ustaların en önemli eserlerinin bulunduğu bir müze.
Sacre Coeur Bazilikası
Paris’te bulunan bazilika, Roman Katolik kilisesine bağlıdır. Yapımı 1914′te tamamlana bazilika, şehrin en yüksek mevkii olan Montmarte’dedir. Yapımında traverten taşları kullanılmıştır.
Eyfel Kulesi
Nore Dame
Pompidou Sanat Merkezi
Pompidou
Pantheon
Pantheon
Tarihi tapınakta, bir çok ünlü sanatçı, siyasetçi ve diğer mesleklerde birçok tarihi şahsiyetler burada yakılmış halde külleriyle gömülüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder