4 Nisan 2014 Cuma

ALMANYA

Eğer tarih ve geleceği iç içe yaşamak istiyorsanız Almanya bu konuda tam idealbir ülke,zengin bir geçmişe sahip olan Almanya turistleri kendine hızla çekmektedir.Peki Almanya'ya gidenler nereleri görmeleri gerekiyor  ,işte size almanya'da görmeniz gereken 9 muhteşem yer;

   

1.) Berlin Duvarı

Almanya'da  duyguların oynadığı ,bir devrin kapanış simgesi haline gelmiş olanberlin duvarı,Berlin duvarında akan göz yaşların ve akan kanların izini halen görebilirsiniz bu yerde.Demokrasiye geçişin büyük simgesi olan berlin duvarı,bu ülkeye gezmeye gidecek olanlar için ilk duraklardan biridir.


2.) Romantik yol

Ülkenin en önemli turistlik yerlerinden biridir.Romantik yol  1951 yılında Ausgburg tarafından yapılmıştır.Wüzburgdan  başlayıp Fussen'ne kadar devam eden bu muhteşem yol  ,romantizmi sonuna kadar yaşamanızı sağlayacaktır.Bu yol üzerinde birçok doğa harikası güzellik ve muhteşem mimari yapıları,kiliseleri,kaleleri ve birçok ilgi çekici  yerleri görebileceksiniz.

   3.) Augsburg
Romantik yolu geçtikten sonraki durağınız Augsburg olacaktır.Roma döneminden kalan bu tarihi şehir ismini de Roma imparatorundan almıştır.Bu şehirde muhteşem mimariye sahip tarihi kiliseleri görebileceksiniz.

  

   4.) Neuschwanstein Kalesi

Walt Disney gibi dünyaca ünlü film yapım şirketininde kullandığı ve ilham aldığı bu kale Almanya'nın görülmesi gereken yerlerinin başında gelmektedir.Walt Disney tarafından yapılan uyuyan güzel animasyonu'da buradan esinlenilmiştir.

  

   5.) Constance Gölü

Constance gölü gerek turist noktası gerek'de  Almanların yaşam kaynağı bir yerdir.suyunun muhteşem temizligi bu yaşam kaynagı yapılmasında önemli bir etkendir.yüzmek ve kuşları seyretmek istiyorsanız bu göl tam size göre,doğayla iç içe cenneti yaşamak isteyenler için bulunmaz bir yer.


6.) Kara Orman

İsmine bakınca masallardan alıntı gibi bir his doğuyor insanın içine.Ama yeşilliğin her tonunu bulabileceğiniz bu muhteşem ormanda birçok agaç çeşidini de görebilirsiniz.tırmanmak içinde ideal olan bu Orman ,Türklerin piknik geleneği için en doğru noktalardan bir tanesidir.

  

7.) Köln

Köln ismini duyunca aklınıza ne geldi ?güzel bir koku mu evet kesinlikle Köln'nün kendine özgü muhteşem bir kokusu vardır.köln şehrinde görebileceğiniz çok güzel Köln katedralleri ve birçok tarihi mekan mevcuttur.

 

 8.) Dachau toplama kampı

Almayanın karanlık geçmişi simgeleyen mekanların başında gelen bir toplama kampıdır.Mart 1933 kurulan bu toplama kampı,Nazi devleti tarafından kurulan ilk düzenli kamp olma özelliğini taşımaktadır.Bu kamp'genelde

Alman Komünistleri, Sosyal demokratlar, işçi sendikaları ve Nazi rejiminin diğer siyasi muhalifleri getiriyorlardı. Zaman içinde Yehova Şahitleri, Romanlar (Çingeneler), eşcinseller, “asosyaller” ve aynı suçu yeniden işleyenler gibi başka gruplardan da insanlar Dachau'ya getirilmeye başlandı. İlk yıllarda, görece az sayıda Yahudi Dachau'da hapsedildi ve genellikle bu kişiler yukarıda belirtilen gruplardan birinden geliyordu ya da daha önce cezaevi mahkumiyetlerini tamamlamış. Ancak 1935'te Nuremberg Yasaları'nı ihlal ettikleri gerekçesiyle yeniden hüküm giyen kişilerdi.

  

 9.) Ekim festivaliya

Ekim festivali bir mekan olmasa'da turistlik bir aktivite olması yönünden görülmesi gereken yerlerin başında saydık.Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde her yıl eylül ayının son günlerinde yapılan bu festival
her yıl milyonlarca turisti kendine çekmektedir
.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder