4 Nisan 2014 Cuma

İSPANYA

tarihi M.Ö. 1100’li yıllara dayanan İspanya, Avrupa’da gezilip görülmesi gereken en güzel ülkelerden bir tanesi. Pek çok şehri turizm açısından yüksek bir potansiyele sahip İspanya’da gezilecek yerler çok fazla. Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla ve Zaragoza ise en ünlü ve büyük şehirleri arasında yer alıyor.
Casa_Carniceria_004
Madrid
Gezi rehberimize İspanya’nın en büyük şehri olan başkent Madrid’den başlayalım. Madrid’te mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında kapalı dikdörtgen şeklinde bir meydan olan Plaza Mayor geliyor. Sadece yayalara açık olan meydanın avlusunda çeşitli restoranlar var. Puerto del Sol yani sol meydanda ise Madrid’in simgesi olan ağaçtan yemiş yiyen bronz ayı heykelini görebilirsiniz. Kraliyet Sarayı Palacia Real, en popüler kavşaklarından biri olan Plaza de Espana, Prado Müzesi, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Retiro Parkı, Ritz Hotel Binası, Puerta de Alacala ve Santiago Bernebau gezebileceğiniz diğer yerler arasında.
oracion-sagrada-familia
Barcelona
Avrupa’da turizmin kalbi haline gelen İspanya’nın bir başka ünlü şehri Barselona ise tarihi yerleri, görkemli mimari yapıları, iç içe geçmiş yaşam tarzları, nostalji ve modernitenin oluşturduğu armonisi ile misafirlerine büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Orijinal gotik yapılar, binalar ve caddeler kentin modern görüntüsü ile birleşerek ortaya harika bir manzara çıkarıyor. Sagrada Familia, Park Guell, Poble Espanyol, La Rambla Caddesi, Casa Mila, Casa Batllo, Kristof Kolomb heykeli, Port Vell gibi yerler gezi planınıza dahil olması gereken yerler arasında. Salvador Dali ve Miko gibi ressamların doğup büyüdüğü, Picasso gibi birçok önemli ünlü ressamın hayatlarının bir kısmını geçirdiği yer olan Barselona’yı gezme imkanınız olursa, bir ülkenin mimari ve kültürel yapısı üzerinde sanatın ve sanatçıların etkisinin ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.
aaaValenciaCityHall1
Valencia
İspanya’nın bir başka büyük şehri Valencia, Akdeniz ikliminin ılıman havasına yaz kış sahip olan bir şehir. El Carmen yani tarihi eski şehirde zaman tünelinde keyifli dakikalar geçirebilir, La Reina As Meydanı’nın nostaljisini yaşayabilir, 13. Yüzyılda inşa edilmiş Serranos ve Cuart kulelerini görebilirsiniz. Valencia Katedrali, Virgen de Los Desamparados Bazalikası, Valencia Modern Sanat Enstitüsü, La Lonja ipek çarşısı, egzotik alışveriş merkezi olan Mercado Central gezebileceğiniz diğer yerler arasında.
2
Sevilla
Tarihi ile büyüleyen Sevilla, İspanya’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir şehir. Avrupa’nın üçüncü kilisesi olan Santa Maria Katedrali gotik mimarisi ile yaşanması gereken bir atmosfer sunuyor. Reales Alcazares Jardines( Alcazar Sarayı ve Bahçesi), Casa de Pilatos, Maria Luisa Parkı, Barrio Santa Cruz, Giralda Kulesi ve Plaza de Espana ziyaret edebileceğiniz diğer seçenekleri oluşturuyor.
ZARAGOZA CITY
Zaragoza
İspanya’nın en kalabalık 5. şehri olan Zaragoza’nın tercih edilmesinin ana nedeni ulaşım açısından Barselona, Madrid ve Bilbao gibi kentlere eşit uzaklıkta olmasıdır. M.Ö. 19. Yüzyıllara uzanan tarihi ile Zaragoza, tarihi yapılar bakımından oldukça dolu bir şehirdir. San Salvador Katedrali,Pilar kilisesi,San Miguel, Santa Magdalena, Santa Engracia, Belchite, Calatayud, Daroca, Basilica del Pilar, Aljaferia’yı gezilecek yerleri arasında sayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder